• Energetisch Centrum home
  • Behandelingen
  • Opleiding
  • Events
  • Gratis
  • Winkel
  • Blauwe lotus
  • Contact
  • Privacybeleid

Blog

Lever detox info

door | Uncategorized | 0 Reacties

Lever (en galblaas) detox kuur

LET OP: Contra indicaties, NIET doen bij:
–  Ziek bent, of verzwakt bent.
– Bloeddruk problemen
– Hart problemen
– Gebruik van bloedverdunners
– (korter dan) 1 maand voor een geplande operatie
– Bij ernstige leverproblemen niet doen zonder toestemming van arts.
– Bij twijfel, overleg altijd eerst met uw arts!

Er is enorm veel gezondheidswinst te behalen is bij het doen van de lever-en galblaasreiniging! 

Omdat de lever veel belangrijke functies heeft in ons lichaam, werkt de leverreiniging en het verwijderen van galstenen uit de lever en galblaas door in de functies van alle organen van het lichaam en is in het belang van jouw totale welzijn.

Het is ook mogelijk om een eenvoudigere lever kuur reiniging te doen. Hiervoor zijn bij drogisterijen producten in kuur vorm verkrijgbaar. 

De zes daagse leverkuur reiniging zoals hieronder omschreven is een heel stuk intensiever. Ook qua resultaat!

Voorbereiding 6 daagse kuur en zuivering volgens de methode van Andreas Moritz:

-Kies een dag uit, bijvoorbeeld zaterdag, om de reiniging te doen, zodat je de volgende dag uit kan rusten. Tel 6 dagen terug om de start met appelsap uit te rekenen. Zie verderop voor de beste tijd voor een zuivering.
-Neem geen medicijnen, vitaminen of andere pillen die je niet per sé nodig hebt; zij kunnen voorkomen dat de reiniging succesvol is.
-Haal 6 liter appelsap in huis.

Dag 1-6: Drink iedere dag 1 liter appelsap of maline zuur met water.

Je mag meer drinken als dat goed voelt.
Het appelsap heeft een sterk reinigend effect. Een aantal gevoelige mensen kan een opgeblazen gevoel ervaren en in sommige gevallen diarree krijgen tijdens de eerste paar dagen. Veel van de diarree is in feite vastgekoekte gal die door de lever en galblaas wordt afgevoerd (te zien aan een bruinige, gele kleur). De gistende werking van het sap helpt om de galkanalen te verwijden.

Als dit enigszins onaangenaam wordt, kun je het appelsap verdunnen met zoveel water als je wilt. Drink het appelsap langzaam, verspreid over de dag, tussen de maaltijden (drink het sap niet tijdens, net voor en de eerste twee uur na de maaltijden en ’s avonds). Dit komt boven op je normale waterconsumptie van zes tot acht glazen per dag (1,5 tot 2 liter).
Noot: gebruik bij voorkeur biologisch appelsap, hoewel voor het doel van de zuivering elk goed merk appelsap, appelconcentraat of appelazijn net zo goed werkt. Het kan nuttig zijn om je mond met natriumbicarbonaat (zuiveringszout) te spoelen om te voorkomen dat je tanden beschadigd raken. Denk erom dat je niet binnen 1 uur na het drinken van het appelsap je tanden poetst, omdat het tandglazuur dan nog zacht kan zijn van de vruchtsuikers en daardoor zou kunnen beschadigen. Je kan er ook voor kiezen om het appelsap met een rietje te drinken om je gebit te ontzien.

Dieetvoorschriften: Neem gedurende de volledige voorbereidings- en reinigingsweek op de leverreiniging geen voedingsmiddelen of dranken die koud of gekoeld zijn; ze koelen de lever af en verminderen daardoor de werkzaamheid van de zuivering. Alle voedingsmiddelen en dranken moeten warm zijn of op zijn minst op kamertemperatuur.
Neem om de lever voor te bereiden op het hoofdgedeelte van de zuivering zo mogelijk geen dierlijke voedingsmiddelen, zuivelproducten en gefrituurd voedsel. Eet verder normale maaltijden, maar voorkom dat je te veel eet.

Neem geen vette voedinsgmiddelen! Zo zal de gal zich opbouwen en komt er tijdens de daadwerkelijke zuivering meer stuwing. Dit zorgt er voor dat meer stenen naar buiten geduwd zullen worden.

De beste tijden voor de reiniging: Het belangrijkste en laatste deel van de leverzuivering kan het best in een weekend gedaan worden, wanneer je niet onder druk staat en voldoende tijd hebt om te rusten. Hoewel de leverzuivering op elke tijd van de maand effectief is, zou deze bij voorkeur samen moeten vallen met een dag tussen volle en nieuwe maan. Doe de zuivering niet tijdens volle maan (het lichaam houdt op deze dag meer vloeistoffen in de hersenen en weefsels vast dan anders).
De dag van nieuwe maan is het gunstigst voor reinigings-en helingsdoeleinden.

!! Als je de leverreiniging in de nacht van zaterdag op zondag doet,  plan dan je darmspoeling dan op vrijdag voor je leverreiniging en maandag na je leverreiniging.

Als je medicijnen gebruikt: Neem tijdens het leverzuiveringsprotocol alleen de medicatie, vitamines of supplementen in die absoluut noodzakelijk zijn. Het is belangrijk om de lever geen extra werk te geven dat haar reinigingswerkzaamheden in de weg kan zitten.

Zorg dat je je darmen reinigt voor en na de leverreiniging: Een regelmatige stoelgang hoeft niet noodzakelijk een teken te zijn dat je darmen geen belemmeringen hebben. Het reinigen van de dikke darm, een paar dagen voor of idealiter op de zesde dag van de voorbereiding, helpt om ongemak of misselijkheid tijdens de daadwerkelijke leverzuivering te voorkomen of te minimaliseren.
Dit voorkomt het terugstromen van het oliemengsel of van afvalproducten vanuit het darmkanaal naar de maag. Het ondersteunt het lichaam ook om de galstenen snel af te voeren. Er kan gekozen worden voor het traditionele klisma.

Wat je moet doen op de zesde dag van appelsap drinken: Drink de complete liter appelsap in de ochtend. Je kunt het sap vrij snel na het wakker worden drinken. Het vervolg en de beschrijving van de daadwerkelijke zuivering volgt na de filmpjes.

Andreas Mortitz legt uit waarom het doen van darmspoelingen vóór en ná de leverreiniging van extreem belang is.

Teleclass waarin Andreas Moritz vertelt hoe belangrijk leverreinigingen zijn.

Daadwerkelijke leverreiniging op dag 6 met de methode van Andreas Moritz

Benodigdheden:

-4 glazen water à 180 ml.
-Bitterzout (Magnesium sulfaat): 4 eetlepels (1 eetlepel is 15 gram).
-Olijfolie: 120 ml (lichte olijfolie is makkelijker in te nemen).
-Verse rode grapefruit: 1 grote of 2 kleine, genoeg om minstens 160 ml sap van te maken.
-Een grote pot of beker met deksel (liefst van glas).
-Eventueel: een groot plastic rietje: om te helpen het mengsel te drinken. Niet iedereen vindt het olijfolie mengsel lekker smaken.
-Eventueel: Paratrex of Zwarte Walnootschil tinctuur: 10 tot 20 druppels, om parasieten te doden die uit de lever komen.

Dag 5 – de dag voor de zuivering: 

Plan vandaag een darmspoeling

Dag 6 – de dag van de zuivering:
Neem een ontbijt en lunch dat geen vet bevat. Door het vermijden van vet wordt ervoor gezorgd dat de gal zich opstapelt en er druk in de lever ontstaat. Hoe hoger de druk, des te meer stenen eruit worden geduwd.

Drink de laatste liter appelsap in de ochtend.

Ook op deze dag mag je je darmspoeling vooraf plannen!

14:00 uur: eet of drink niets meer (behalve water) na twee uur ‘s middags. Als je je hier niet aan houdt, kan je je later behoorlijk ziek gaan voelen. Maak eventueel het bitterzout vast klaar. Als je een setje voor de leverreiniging bij ons in de praktijk hebt aangeschaft, kun je 4 glazen water nemen (van ieder ongeveer 180 ml) en in ieder glas een zakje bitterzout oplossen. Als je geen setje bij ons hebt aangeschaft, doe je een eetlepel (à 15 gram) in ieder glas.

18:00 uur: drink één portie van deze oplossing. Je mag, als je dat wilt, erna een paar slokjes water drinken om je mond te spoelen.

Zet nu de olijfolie en grapefruit klaar om op kamertemperatuur te komen.

20:00 uur: drink nogmaals een glas water met 1 eetlepel bitterzout. Alhoewel je niet gegeten hebt sinds 14.00 uur, zal je geen honger hebben. Maak je alvast klaar voor het slapengaan. Bij dit proces is timing best belangrijk.

21:45 uur: giet 120 ml olijfolie in de pot met deksel.Was de grapefruits grondig en pers ze uit, verwijder het vruchtvlees met een vork of zeefje. Zorg dat je minimaal 160 ml sap hebt, iets meer is beter. Giet dit bij de olijfolie. Voeg eventueel 10-20 druppels Paratrex of Zwarte Walnootschil tinctuur toe. Sluit de pot goed af en schud stevig totdat het waterig is (dit lukt alleen met vers grapefruitsap).

Ga nu nog één of meerdere keren naar het toilet, zelfs al wordt het dan wat later voor je drank van 22.00 uur. Probeer ervoor te zorgen dat je niet meer dan een kwartier te laat bent.

22:00 uur: drink het olijfolie-grapefruitsap-mengsel.  Je kunt door een groot plastic rietje drinken om het jezelf makkelijker te maken als je het mengsel vies vind. Neem alles mee naar je slaapkamer als je dat wilt, maar drink het staande op. Drink het geheel binnen 5 minuten op (15 minuten voor heel oude of zwakke mensen).

Ga nu meteen liggen
Hoe eerder je gaat liggen, des te meer resultaat. Zorg dat je dus voortijdig klaar bent om naar bed te gaan. Maak niet eerst nog even de keuken schoon. Zodra je de drank op hebt, loop je naar je bed en ga je plat op je rug liggen met je hoofd hoog op een kussen (je hoofd moet hoger liggen dan je buik). Doe het licht uit en probeer eraan te denken wat er nu in je lever gebeurt. Probeer de eerste 20 minuten of langer heel stil te liggen en niet te praten. Het kan zijn dat je een hele rits als knikkers door je galbuisjes voelt gaan. Je zal geen pijn hebben, want de galbuisjes zijn geopend en ontspannen (dankzij het bitterzout!). Ga nu slapen, het kan zijn dat je geen stenen krijgt als je dit niet doet.

De volgende ochtend (Dag 7):
6:00 uur (iets later mag): Zodra je wakker wordt, neem je eerst een glas warm of lauwwarm water en kort daarna de derde dosis bitterzout. Je mag teruggaan naar bed, maar het is het beste om in een opgeheven positie te zijn (je kunt bijvoorbeeld gaan mediteren of iets gaan lezen). Neem de derde portie niet voor 6.00 uur ‘s ochtends.

Twee uur later: neem de vierde (en laatste) portie bitterzout. Je mag eventueel weer teruggaan naar bed.

Nog eens twee uur later : Je kan weer rustig beginnen met eten en drinken. Begin met bijvoorbeeld vruchtensap. Eet een half uur later fruit. Een uur daarna mag je weer normaal eten, maar houd het licht. Tegen de middag zal je je weer beter voelen.

Blijf de eerste 2-3 dagen licht eten. Bedenk dat je lever een enorme “operatie” heeft ondergaan.

De volgende dag (Dag 8):
Reinig de dikke darm met behulp van een Klysma.

Water drinken is heel belangrijk
Denk erom dat het heel belangrijk is om voldoende water (liefst warm of lauwwarm) te drinken gedurende het gehele proces en tijdens de voorbereidingsdagen, maar vooral ook ná het doen van de leverreiniging. Vermijd alleen het drinken van water direct na het nemen van het bitterzout (10-15 minuten) en de eerste twee uur na het oliemengsel.

Hoe goed heb je het gedaan? Je kunt verwachten dat je ‘s ochtends diarree hebt. Kijk eventueel aar je stoelgang, ht kan zijn dat je er (gal-lever)steentjes in vindt. Ook kun je een zeef of vergiet vooraf in de wc plaatsen om de stenen op te vangen (gebruik deze zeef of vergiet niet meer voor je voeding, omdat er veel afvalstoffen in de galstenen zitten). Zoek vooral naar groene stenen, er wordt van vermoed dat dat de echte galstenen zijn en geen voedselresten. Alleen gal uit de lever is erwtengroen.

Voedselresten zinken, maar galstenen komen boven drijven doordat ze cholesterol bevatten.
Je kunt ook (met name bij de eerste 3-5 leverreinigingen) allerlei gekleurde en harde stenen vinden, die wel naar de bodem zakken. Deze stenen komen uit de galblaas en zijn verkalkte stenen. Het is goed om meerdere kuren te doen. In begin voor een langere periode elke maand 1 bijvoorbeeld. Daarna af en toe ter ondersteuning. De eerste leverkuur kan ervoor zorgen dat je een paar dagen van de klachten af bent, maar de klachtn kunnen in begin nog snel terug komen doordat de lever nog niet volledig gereinigd is.

Soms zitten de galbuisjes vol met cholesterol kristallen die geen ronde steentjes hebben gevormd.
Ze verschijnen als “snippers” die boven komen drijven in de toiletpot. Ze kunnen huidkleurig zijn en miljoenen kleine witte kristallen bevatten. Het verwijderen hiervan is net zo belangrijk als het verwijderen van stenen.

Je kunt de leverreiniging elke twee tot vier weken herhalen. Doe nooit een leverreiniging wanneer je echt ziek bent. Houdt minimaal een tijdsbestek van twee weken tussen de leverreinigingen aan, omdat de galstenen minstens twee weken nodig hebben om van achter in de lever zich te verplaatsen naar de grotere galgangen. Dan heeft het pas weer zin om een nieuwe reiniging te doen. In sommige gevallen kan het echter zinnig zijn om al sneller een nieuwe reiniging te doen. Dit is met name als je klachten ervaart ná het doen van de reiniging. Neem bij twijfel altijd contact met mij op of met je eigen colon hydrotherapeut.

ADVIES!!!!
Blijf de procedure herhalen tot alle stenen verwijderd zijn. Je weet dit pas met zekerheid als je 2 maal een leverreiniging hebt gehad zonder enige steen.
De meeste mensen hebben hier minstens 12 leverreinigingen voor nodig. Sommigen zelfs nog veel meer.

Pas op voor duizeligheid
Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het magnesiumsulfaat (bitterzout) er voor kan zorgen dat je bloeddruk een flink stuk naar beneden gaat. Dit kan er voor zorgen dat je duizelig wordt en in het ernstigste geval zelfs onderuit gaat. Dit ontstaat eerder als je snel opstaat en beweegt. Neem dus je tijd en de rust. Moet je een trap af om naar het toilet te gaan, zorg dan dat je extra veiligheidsmaatregelen neemt. Zet eventueel een emmer naast je bed, zodat je niet naar beneden hoeft of ga bijvoorbeeld achteruit de trap af, zodat je niet van de trap zult vallen.

GEFELICITEERD! Je hebt je galstenen verwijderd zonder operatie!

Follow ME

Subscribe 4 newsletter